2018 január 18, csütörtök. Ma Piroska névnapja van. magyar - română - english
Villa Vitae Wellness&Spa Szálloda Étterem&bár Események Programajánló

   Kiemelt ajánlatok
   Galéria
   Partnereink
   Elérhetőség
   Aktuális ajánlat
   Törzsvendégek
Programajánló leírás

Wellness szállodánk Erdély szívében, a Hargita lábánál, Székelyudvarhelyen található. Ez a varázslatos vidék, az Erdélyi-medence keleti-délkeleti peremövében a Küküllő dombvidék sajátos tájával és székely kultúrtájával számos látnivalót tartogat az ideutazók számára.Szervezett kirándulásaink során megcsodálhatja a fennkölt erdélyi táj hegyeit és falvait. Bármely túraajánlatunkat is választja, biztosak vagyunk benne, hogy feledhetetlen élményben lesz része.Városnézőben Székelyudvarhelyen
tovább...
Tarson velünk városnézésre és tekintse meg a 13. században épült, de ma is épen álló, középkori Jézus Szíve Kápolnát.A város központjában található az a reneszansz várrom, melyet 1562-65 között János Zsigmond fejedelem építtetett a fellázadt székelyek megfékezésére. Érdemes megtekinteni!

 A kisváros mintegy negyvenezer lakost számlál és büszke "iskolaváros" névvel illetett címére. Városunk központjában található a híres Benedek Elek nevét viselő, 1913-ban épült tanítóképző, valamint a barokk stílusjegyeit tükröző Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium épülete.Számos műemlék, építészeti alkotás és szobor díszíti városunk főterét, melyet egy séta keretében örömmel mutatunk be Önöknek. Legyen a vendégünk, és fedezze fel a kisváros és a Székelyföld nyújtotta látnivalókat!Várjuk szeretettel!

Fedezze fel vidékünket
tovább...
SZÉKELYTÁJ LOVAGLÁS
Sűrű rengetegek, rohanó patakok, óriásként őrködő "pipáló" hegyek között ékszerként megbúvó kicsiny székely falvak nyújtanak felejthetetlen élményt a környékünkön barangolóknak. Lehetőség van lóháton, lovaskocsin, hószánon, vagy akár gyalogosan bejárni Ábel szűkebb pátriáját.  

HARGITAI MENEDÉKHÁZ

A "legmagasabb székely menedék" 1801 m. magasan várja a természet szerelmeseit. Akár sízni szeretnénk a decembertől májusig hóbiztos pályákon, akár csak a Menedékházban forralt bort iszogatva élveznénk a csodálatos kilátást, a székelyek szent hegyén otthon fogjuk érezni magunkat. Tavasztól őszig lehetőség van gyalog- és lovastúrákra, bográcsozásra és pisztrángos vacsorákra.  

SÓVIDÉKI HAGYOMÁNYOK
Miután Farkaslakán megnéztük Tamási Áron szülőházát és Korondon kivásároltuk magunkat népművészeti emléktárgyakból, a Sóvidéken természeti csodák várnak: a parajdi sóbánya a Kárpát-medence egyik legjelentősebbike, igazi kis föld alatti város utcákkal, üzletekkel és kápolnával. Erősen sós levegőjének belégzése légúti panaszokra eredményes gyógymód. A Mária román királynő által is szeretett Szováta híres fürdőváros, több magas sókoncentrátumú tóval, régi villákkal, nyüzsgő turistákkal és a fiatalok számara oly fontos éjszakai élettel várja vendégeit.

SZÁSZOK ÖRÖKSÉGE
A szászok kulturális öröksége még ma is lenyűgöző. Járjuk be a szász településeket, kóstoljuk meg ételeiket, kandikáljunk be erődként zárt portáikra. Nem fogjuk megbánni!  Segesvár középkori várának sikátorait végigbarangolva visszarepülhetünk az időben, belefeledkezhetünk Brassó főterének forgatagába vagy ellátogathatunk Nagyszebenbe. Bármelyiket is választja, kellemesen fog csalódni!  


BARANGOLÓ

Rövid utazással kihagyhatatlan kulturális látnivalók várják a kirándulni vágyókat. Ezen a tervezett útvonalon számos kincsét tekintheti meg az erdélyi tájnak: elhalad útja a Békási Szoros keskeny medrében a Szent Anna tó mellett, láthatja a híres Nyerges Tetőt, a perkői Szent István kápolnát és a magasztos csíksomlyói templomot.
online foglalás
Foglaljon szállást most, egyszerű és gyors online űrlapunkkal.
hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy friss ajánlatainkról értesíthessük.
térkép
Nehezen talál el hozzánk? Tekintse meg térképes útmutatónkat.
ajándékutalvány
Ajándékozzon pihenést. Bármely csomagajánlatunk kérhető utalványként.
Impresszum Vendégkönyv BRONNLEY